miercuri, 10 august 2011

Mery are la dispoziție 30 de zile pentru a fi salvată

30 de zile în care poate face transplant. 30 de zile în care trebuie să strângă banii necesari pentru transplant.

"Pe 23 iulie s-a implinit un an de cand am aflat cu totii despre boala care a lovit-o pe Meryem. Un an de cand acest copil locuieste permanent in spitale, un an de cand se chinuie zi de zi, ceas de ceas, clipa de clipa, cu o boala crancena si nemiloasa.
In iulie 2010, Mery a fost internata la Institutul Clinic Fundeni si a obtinut in scurt timp o remisie ce parea a fi stabila. Lucrurile pareau a se indrepta, Mery venise acasa, era puternica si vioaie si chiar putea merge la scoala. Din pacate insa, destinul, sau Dumnezeu, din ratiuni pe care noi, oamenii, nu le putem percepe, a considerat ca odiseea acestui copil sa nu se incheie acolo… si boala a recidivat in decembrie 2010. Mery a fost transferata la Timisoara, la Spitalul Louis Turcanu.

Atunci cand deschisesem acest blog, calculam ca pana in luna mai vom face transplantul si vom fi deja acasa.. Planurile, precum stiti, au fost date peste cap. Lucrurile s-au complicat, boala a evoluat, tratamentele nu si-au atins scopul, remisia a intarziat sa apara, nu a fost identificat un donator si oportunitatea realizarii unui transplant la Timisoara s-a pierdut… Mery a plecat de la Timisoara atunci cand, desi si-au dat tot efortul si au incercat tot ce le-a stat in putere, medicii au spus ca nu o mai pot salva. Boala a demonstrat o rezistenta incredibila la tratament.

La data de 26 aprilie 2011, Mery a ajuns la clinica San Matteo din Pavia, cu multe eforturi si intr-o stare critica. Aici a urmat tratamente extrem de agresive si care erau considerate ultima incercare ramasa pentru salvarea ei.

Sunt multe lucruri care ne-au surprins placut la San Matteo. Unele tin strict de considerente financiare, altele sunt generate de foarte buna si stricta organizare a activitatilor. Sunt lucruri ce pot parea marunte si nesemnificative, dar cand esti internat, cand spitalul devine casa ta si cand iti pui toate sperantele in mainile celor ce acolo, cu siguranta acorzi importanta oricarui detaliu. Foarte multe suferinte pot fi, daca nu indepartate complet cel putin alinate, de multe ori prin metode deloc costisitoare sau inaccesibile.

Nu v-am mai scris in ultima perioada pentru ca Mery a stat mult timp izolata, in aplazie. Au fost momente grele, ca toate de pana acum, si s-au desfasurat cu mare viteza, fiecare ceas aducand vestile lui, o noua situatie, o noua stare.

Mery nu s-a mai chinuit cu mucozita si candidoza bucala. Au mai aparut afte, dar mai mici, mai putine si nu atat de dureroase si chinuitoare.

Scopul acestor tratamente agresive era obtinerea remisiei – conditia principala pentru ca Mery sa poata primi transplantul salvator. Medicul curant al lui Mery, dr. Marco Zecca, a recomandat pentru Mery un transplant haploidentic (cu donator din familie partial compatibil). Donator va putea fi mama ei. Clinica din Pavia este una dintre putinele clinici europene cu mare experienta si rezultate deosebite in transplantul haploidentic. Costul procedurii a fost estimat la valoarea de 108.000 Euro.

La data de 7 iulie 2011, aproape de miezul noptii, primim un telefon din Italia.
Cu emotie si cu o oarecare teama am raspuns, dar din fericire, vestile primite s-au dovedit a fi dintre cele mai placute din ultimul an de zile.Meryem incheiase un nou set de tratament, iar rezultatul analizelor indica starea de remisie. La data de 22 iulie, un nou test de maduva a reconfirmat remisia. Un “cadou” minunat si binemeritat pentru a implini, daca putem spune asa, exact un an de zile de la momentul in care analizele de la Spitalul din Targoviste indicau pentru prima data prezenta Leucemiei.

Pe cat de mult ne-a bucurat aceasta veste, pe atat de mult ne-a alarmat, deoarece medicii avertizeaza asupra riscurilor ca boala sa recidiveze din nou si de a se pierde aceasta stare de remisie, fapt ale carui consecinte ar putea fi catastrofale. Un an de chin si durere a fost rastignit pe altarul acestui mare ideal la care Mery si noi toti visam ceas de ceas, transplantul. Tipul de leucemie cu care Mery se lupta nu poate fi vindecat prin alte metode, decat prin transplant. Timpul pe care il avem la dispozitie este extrem de scurt : 30 de zile!
S-au initiat formalitatile pentru obtinerea finantarii pentru plecare la tratament in strainatate prin Ministerul Sanatatii, conform Ordinului nr. 50/2004, modificat cu Ordinul 1011/2011. Pana la momentul in care Mery va fi pregatita de transplant, acest dosar trebuie aprobat. Din pacate, pana la acest moment, nu avem nici un raspuns cu privire la dosar, iar procedurile intarzie, cu toate insistentele noastre si in ciuda unui Memoriu depus la Directia de Sanatate Publica Dambovita.

Este mai mult decat important sa realizam transplantul acum, in aceasta remisie, este absolut vital si este singura sansa pe care Mery o mai are. Remisia aceasta, primita dupa atata suferinta si durere, acest raspuns al rugaciunilor si sperantelor noastre, acest rezultat binemeritat al luptei pe care Mery a purtat-o fara incetare un an de zile, si al tuturor suferintelor si clipelor dureroase prin care a trecut in acest timp, TREBUIE neaparat fructificata acum si incununata prin acest transplant, care speram cu totii ca va pune definitiv capat acestui cosmar infernal trait de Mery si numit Leucemie.

Mery a implinit 15 ani in spital. Si-a pus o singura dorinta: sa se vindece, sa invinga boala si sa poata reveni sanatoasa acasa, sa-si reia viata, sa redevina cine a fost. In inima ei, Mery a ramas acelasi copil senin. Din exterior, este acum o adolescenta profund, si prea rapid si prea dur, maturizata. Intr-un an de zile, a cunoscut, a aflat, a inteles, a trait, poate mai multe decat reusim multi dintre noi sa intelegem si sa percem intr-o viata intreaga. Boala a schimbat-o, a marcat-o profund, a inzestrat-o cu intelepciune si virtuti pe care noi, cei neincercati, cu greu reusim sa ni le imaginam. Nu s-a resemnat, dar si-a acceptat cu tarie soarta si situatia. A inteles ca este obligata sa isi schimbe brusc viata, ca intr-o clipa de vara i-a fost brutal curmata copilaria, ca intregul univers i-a fost rasturnat si sfaramat, ca toate visurile i-au fost furate si incatusate, ca ordinea lucrurilor si a valorilor in care credea si care ii guvernau existenta, tocmai s-a sters intr-o clipa. Mery a inteles ca nu exista alta cale, ca trebuie sa lupte. Si lupta. De un an de zile, lupa continuu cu o tarie de fier si o incredere nezdruncinata, intr-o batalie pe care greu o intelege, dar pe care nu concepe sa o piarda.

Le multumim din suflet tuturor celor care ati fost si ati ramas alaturi de noi, chiar si dupa aceasta perioada in care nu v-am mai scris.Tuturor celor care pot contribui financiar, trebuie sa le spunem ca ajutorul lor, oricare ar fi acela, este deosebit de important si de pretuit.Trei luni de stat in Italia si un an de zile de tratament.. un an in care spitalul a devenit casa…au condus la cheltuirea unor sume foarte mari de bani, o parte dintre acestia provenind chiar de la dumneavoastra, motiv pentru care va multumim din suflet. Fara ajutorul unor Asociatii, dar si al dumneavoastra, cu siguranta nu am fi reusit sa ajungem in Italia.

Va multumim si va rugam, ramaneti alaturi de noi, ramaneti alaturi de Mery si ajutati-ne sa putem duce la capat aceasta lupta!

Donatiile se pot face in conturile deschise pe numele mamei,

METINKALE STELUTA IOANA

Cont in RON – RAIFFEISEN BANK SUCURSALA TARGOVISTE

RO64RZBR 0000 0600 1194 7701

Cont in EURO – RAIFFEISEN BANK SUCURSALA TARGOVISTE

RO37RZBR 0000 0600 1194 7702

Cont in DOLARI (USD) – RAIFFEISEN BANK SUCURSALA TARGOVISTE

RO56RZBR 0000 0600 1315 4719

COD SWIFT PENTRU RAIFFEISEN BANK: RZBRROBU"

Articol preluat integral de pe blogul www.savemery.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu